Limba de vita cu sos si masline

de Oana in Vita, 28 Apr 2009 | 25996 vizualizari

 

Mama ne facea mereu mancarica asta, e tare buna, buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • o limba mare de vita
  • cativa catei de usturoi
  • 3 linguri cu bulion
  • 200 g masline negre  fara samburi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de vita cu sos si masline:

Mai intai trebuie sa curatam limba…cam neplacut procedeul…dar trebuie :), merita efortul! Punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand clocoteste lasam limba acolo vreo 5 minute. Acoperim cu un capac si oprim focul. O mai lasam inca 5 minute acoperita, apoi o scoatem si o curatam bine de piele. O taiem rondele de grosimea unui deget si o punem apoi la fiert cu sare, piper si foi de dafin. Cand este fiarta o mutam intr-un vas de iena, adaugam bulionul si zeama in care a fiert, maslinele si apoi o bagam la cuptor 20  de minute. Spre final adaugam usturoiul pisat.

TIPS-URI

1

In sos se poate adauga un pahar de vin alb.

2

La final se pot adauga in sos si rondele de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu sos si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

horia 1

14.07.2011, 00:50

combinatia perfecta :masline cu limba.

Oana 1

14.07.2011, 15:30

Multumesc!

Bya Ralu 1

27.07.2012, 18:32

si mie imi palce mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele